Hoe draag je een hoed?

De hoed is een accessoire dat het verschil maakt. Als hij goed wordt gedragen, voegt hij persoonlijkheid toe en trekt hij de aandacht. Voor het kiezen en dragen van de  hoed, volgen hier enkele tips:

 

1 – Respecteer bij het kiezen van een hoed je lichaamstype:

Hoewel iedereen een hoed kan dragen, moet u een stijl kiezen die uw gelaatstrekken in evenwicht brengt. Voor ronde gezichten moeten clochehoeden bijvoorbeeld worden vermeden. Voor meer informatie over de juiste hoed voor u, klik hier!

 

2 – De juiste hoed kiezen op basis van uw stijl:

Kies je hoed op basis van je stijl en persoonlijkheid. De hoed moet weerspiegelen wie “je bent”. Als hij bij je persoonlijkheid past, zal hij je onthullen! Als dat niet het geval is, laat hij je beste eigenschappen niet zien en kan het een weining flatterende look geven.

– Als je je conservatief kleedt maar een sprankelend karakter hebt, durf dan en

Chapeau spectaculaire - Hestia rouge - Mariage coloré - Maison Fabienne Delvigne

zet een minder conventionele hoed op. De hoed ben “jij”. Laat zien dat je niet zo conservatief bent als mensen denken. Dat is het fijne van het dragen van een hoed.

– Als je veel persoonlijkheid hebt, maak dan plezier en kies een extravagante hoed als de gelegenheid het toelaat.

– Als uw stijl trendy is, als u van mode houdt, weet u dat de hoed het ideale accessoire is om u in het dagelijkse leven te onderscheiden. Aarzel niet om een casual hoed te dragen, een alledaagse hoed, gewoon om er goed uit te zien of om je te beschermen tegen de zon en de regen.

 

De Fedora is unisex en direct aanpasbaar. U kunt hem afstemmen op uw outfit om uw persoonlijkheid te weerspiegelen.

De cloche maakt een comeback; vrouwelijk, het zal je ogen mooi accentueren.

 

3 – Welke hoed? Wanneer? Er is een hoed voor elke gelegenheid!

Tenzij je je van je excentrieke kant wilt laten zien, draag geen hoed die niet bij de situatie past. Het is belangrijk te bedenken wanneer en waar je hem gaat dragen.

Voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijk, een doop of een communie heeft u de keuze uit spectaculaire hoeden, capelines, hoofdtooien, bibis (kleine hoedjes vaak afgezet met sluiers), hoofdbanden (zeer trendy hoofdbanden).

 

 

Bij een sterfgeval draagt men een discrete en elegante “Kennedy”, een klein hoedje dat achteraan gedragen wordt met of zonder sluier. De hoofdband met sluier is ook erg populair.

Klik op deze link voor inspiratie, en merk op dat deze hoeden ook op maat gemaakt en op bestelling geverfd kunnen worden.

Het seizoen heeft ook zijn voorkeursmaterialen.

Een strohoed in de winter of een vilthoed in de zomer zal niet geschikt zijn. Elk seizoen heeft zijn eigen materialen. Ontdek de mooiste materialen door op deze link te klikken.

 

Hoeden, welk materiaal in welk seizoen?

 

4 – Hoe een hoed correct te dragen:

Niet te diep of zomaar op het hoofd geplaatst, tenzij het model past. Het gezicht mag niet verdwijnen onder de hoed; het is heel belangrijk dat de grootte van de hoed is aangepast aan de grootte van het hoofd. U kunt het beste advies vragen aan een specialist.

In het algemeen raden wij aan de hoed net boven de wenkbrauwen te plaatsen, zodat hij een hoed-gezicht ensemble vormt. Als hij naar achteren wordt gezet, benadrukt hij geen gelaatstrekken.

Een van de belangrijkste doelen van het dragen van een hoed is om het gezicht, de uitstraling, te benadrukken.

Afhankelijk van het gezicht raden wij aan de hoed iets naar rechts te kantelen en de rechter wenkbrauw af te snijden, zodat het licht door de schuinte wordt opgevangen.

 

Zo is een bibi vaak veel mooier geplaatst aan de zijkant van het gezicht.

Een van de belangrijkste regels is dat als de hoed niet recht wordt gedragen, deze rechts moet worden gedragen,
het tegenovergestelde doen zou een grote fout zijn. Je zegt hallo door je rechterhand uit te steken. Hetzelfde geldt voor de hoed; die wordt altijd naar rechts gekanteld.

 

5 – Hoe pas je je hoed aan bij je outfit:

 

Er moet worden gespeeld met de associatie van materialen en kleuren. Kleding die al erg aanwezig is met patronen moet vergezeld gaan van meer sobere hoeden, zodat de kleding en de hoed niet het geheel overnemen. U bent het die gezien moet worden, de accessoires zijn er om u te ondersteunen en niet om u te verpletteren.

Als uw outfit echter sober is, kies dan voor een meer bijzondere, originele hoed.

Klik op deze link om verschillende hoeden te ontdekken die bij uw outfit kunnen passen.

  • No products in the cart.