Marbella

Witte panama hoed

Een mooi materiaal voor deze zomer.

 


465

55
55
56
56
57
57
58
58
59
59
Reset

Maattabel

  Contactformulier

  Details

  Deze witte hoed is gemaakt van Panama. Het is ook afgezet met een mooi grosgrain lint. Dit lint is op maat gemaakt in Italië. De kunstenares Fabienne Delvigne liet zich voor deze panamahoed inspireren door haar vakantie in Marbella.  Deze witte panama hoed van stro weerspiegelt de vrolijkheid van de feestdagen met zijn speciaal voor het Huis geweven Italiaanse lint, dat voor deze zomer glinsterende kleuren wenste. Het kan worden afgezet met een bijpassend lint of een gekleurd lint. Inderdaad, wij passen ons aan de keuze van de klant aan, wij realiseren graag de dromen van onze klanten. De rand is met de hand genaaid en beschrijft het delicate en tijdrovende werk dat door de kunstenaar en zijn team in het atelier in Brussel, in het hart van de Europese hoofdstad, wordt verricht.

  De witte panama hoed: zijn geschiedenis

  Panama hoeden zijn hoeden gemaakt van plantaardige vezels, van Ecuadoriaanse oorsprong, ondanks de naam die zou kunnen doen geloven dat ze van Panama oorsprong zijn.

  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de Panamahoed geen hoed, maar een materiaal dat bestaat uit een vlechtwerk met de hand van jonge palmscheuten uit Ecuador.

  Een trilbyhoed, een fedorahoed of een slappe hoed kunnen dus als een panamahoed worden beschouwd!

  Het was Theodore Roosevelt die bijdroeg tot de populariteit ervan door het te dragen tijdens zijn bezoek aan de bouwplaats van het Panamakanaal in 1906.

  De panamahoed is een must-have accessoire geworden om op zonnige dagen met mate te dragen.

  Ontdek onze collectie panamahoeden voor mannen en vrouwen door hier te klikken.

   

  Verpakking

  Onze hoeden worden zorgvuldig in zijdepapier en in een Fabienne Delvigne zwarte hoedendoos geplaatst.

  Andere informatie

  Gewicht 1,602 kg
  Afmetingen 45 × 40 × 30 cm
  maat

  55, 56, 57, 58, 59