Bananenvezel, een edel materiaal

Wist U dat? Wij maken hoeden van bananenvezels. Elke dag innoveert en creëert Fabienne Delvigne op een andere en verantwoorde manier.

Onze materialen van bananenvezels

Als een cyclus laat de stam van de bananenboom zijn stengels los nadat hij zijn vruchten met ons heeft gedeeld. Deze vezel, die op het eerste gezicht vrij ruw is, wordt vaak op de grond achtergelaten of verbrand, en kan ziekten brengen of uiteindelijk verloren gaan en verspild worden. Maar dankzij een zorgvuldige zuivering, is het ontdaan van insecten en andere parasieten.

Vervolgens worden ze vezel voor vezel in oude weefgetouwen gelegd waar ze fijn worden geweven in ateliers in de Filippijnen of Kameroen. Het resultaat van dit nauwgezette werk is dit sublieme linnenachtige materiaal met een zeer delicate glans. Sommige zijn gemengd met fijne zijden draden.  Dit materiaal is gewijd aan de vorming van vele uitzonderlijke werken. Deze creaties zijn de vrucht van een circulaire en humanitaire economie. 


Inderdaad, dit avontuur stopt hier niet, voor ons Huis, staat de vrouw in het middelpunt van onze zorgen. En dankzij deze nieuwe kans hebben vele vrouwen hun onafhankelijkheid teruggevonden en op autonome wijze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

De “Calista” van bananenvezels.


Natuurlijk, voor ons volgt de schepping zijn loop. Na aankomst wordt het materiaal delicaat en met de hand gekleurd om onder de vaardige vingers van de ontwerper te worden gebeeldhouwd en vorm te krijgen. In onze hoeden getekend Maison Fabienne Delvigne, vindt u in deze licht parelachtige grondstof, een symbiose van natuur, humanisme en kunst.

Twijfel niet om ze te komen ontdekken in ons boudoir atelier.

  • No products in the cart.