Welke hoed moet ik op reis dragen?

:

Een hoed is een praktisch modeaccessoire voor al je reizen. Of je nu een lang weekend of een wekenlang avontuur naar de andere kant van de wereld gaat, het is belangrijk om het belang van een hoed in je bagage in gedachten te houden. Die beschermt je tegen de wisselende weersomstandigheden op je bestemming. Hier zijn enkele voorbeelden van hoeden die je op vakantie kunt dragen:

 

 

Voor vakantiebestemmingen in de zon is zonnecrème belangrijk, maar ook een minder vervuilende hoed.

Ps: Houd er rekening mee dat huidkanker een van de meest voorkomende vormen van kanker is. Wil je meer weten over ons Caring Hat project, klik dan op deze link.

 

Hoe draag je je hoed?

Als je op vakantie gaat, vouw je strooien capeline of fedora niet op in je koffer! Het rietje kan barsten als glas.

Het beste is om hem plat in je koffer te leggen en de pet (de holte voor het hoofd) op te vullen met bijvoorbeeld ondergoed, zwemkleding, zodat hij zijn vorm niet verliest. Leg vervolgens je kleren om je pet heen om hem op zijn plaats te houden. Vergeet niet hem aan de bovenkant van de koffer te leggen, zodat de kleren hem niet platdrukken als de koffer wordt opgetild.

 

Als u echter niet veel plaats hebt in uw koffer en een zonnehoed nodig hebt die kan worden opgevouwen, stellen wij u ons model “Samy” voor. Klik op deze link om het te ontdekken.

Chapeau de voyage - Samy - Marron - Maison Fabienne Delvigne

 

Je hoort misschien over een soort panama die zo flexibel is dat je hem in een trouwring kunt schuiven. We raden je aan heel voorzichtig te zijn, want in landen met een hoge vochtigheidsgraad zoals Ecuador hoor je deze lof vaak, maar bij ons, waar de lucht veel droger is, zou je het rietje kunnen breken.

Vergeet niet je stro van tijd tot tijd lichtjes te bevochtigen om het zacht te houden.

Pas op dat je je hoed niet laat “doorbranden” in je auto, dan wordt het stro als glas. Bij de eerste druk van je hand op de pet zal hij barsten.

Een andere tip is dat rietjes achter glas, net als kleren, snel verkleuren.

 

Voor een vakantie in de zon: kies uit capelines of fedoras (vaak “panama” genoemd) om u tegen de zon te beschermen.

Het tijdloze model blijft de capeline. Hij wordt aanbevolen dankzij zijn brede rand die uw gezicht tegen de zon beschermt. Hij is ook zeer vrouwelijk en veelzijdig in alle omstandigheden. Op vakantie komt hij zowel aan zee als in de stad van pas. Kies voor een capeline met details zoals een kleurrijk grosgrain- of strolint rond de hoed.

De strooien fedora, ook wel panama genoemd, met zijn mannelijk/vrouwelijke stijl is perfect voor casual wear, zoals jeans en een tuniek. Hij is gemakkelijk te combineren met elke zomerse outfit. Pas op dat je hem niet draagt bij een al te geraffineerde outfit, hij mag niet afleiden van zijn casual stijl.

 

 

 

 

Chapeau-Fedora-Felicia-Rouge

 

Voor een citytrip / rondreis door de hoofdstad: een Fedora van vilt beschermt u tegen de harde wind en de eerste koude rukwinden, terwijl u tijdens al uw bezoeken stijlvol blijft.

De Fedora hoed is altijd beschouwd als een klassieker in de hoedenwereld.

Het is een hoed met een gemiddelde tot brede rand en een kap (hoofdruimte) met drie inkepingen, een grotere bovenaan en twee vooraan. Deze vormen de “kuiltjes”.

De naam Fedora komt van de hoed die de actrice Sarah Bernhardt droeg toen zij de heldin speelde in het toneelstuk “Fedora” van Victorien Sardou.

Hij wordt ook gedragen door vele acteurs zoals Humphrey Bogart in de film Casablanca, of Harrison Ford in Indiana Jones. Hij komt ook voor in de film Borsalino, gedragen door Alain Delon en Jean-Paul Belmondo.

Ten slotte is de Fedora-hoed een tijdloos accessoire: hij wordt zowel door mannen als vrouwen in het dagelijks leven gedragen.

Ontdek onze collectie Fedora hoeden door hier te klikken.

 

 

  • No products in the cart.