Hoe stijl je je haar als je een hoed draagt

De hoed is het ideale accessoire om de outfit compleet te maken. Een andere vraag is welk kapsel het beste past bij de outfit en de hoed. Om u bij deze keuze te begeleiden, vindt u hieronder enkele tips en trucs.

Voor een grote hoed, zoals een slappe hoed of een hoed met een verhoogde kroon:

Een lage knot aan de basis van de hals. Dit kapsel geeft meteen een elegante uitstraling en laat het gezicht goed uitkomen. De knot kan gedraaid of gevlochten worden.

Als u voor de lage knot kiest, is het een goed idee om deze iets opzij te plaatsen, zodat u het haar ondanks de grootte van de hoed kunt zien.

Het is sterk aan te raden de hoed mee te nemen naar de kapper, zodat hij of zij de knot kan plaatsen volgens de hoed en tegelijkertijd de look kan versterken.

Het “tomatenknotje”, zoals het wordt genoemd, kan strak of lichtjes los zijn.

Het haar, indien natuurlijk, zal zeer netjes en glanzend zijn. Recht of golvend, de slappe hoed of pet kan het gezicht accentueren.

De vlecht is het must-have kapsel van het seizoen. Beyoncé staat aan de oorsprong van deze nieuwe trend.

Voor een kleine bibi-hoed :

De bibi is een klein, vrouwelijk hoedje zonder rand dat voor het gezicht wordt geplaatst, vaak net boven de ogen. Het kan schuin gedragen worden, wat een gedurfd effect geeft.

De bibi kan worden versierd met lint, veren, bloemen of een sluier. Het wordt op zijn plaats gehouden met een kam, clips of elastiek dat in het haar verborgen zit. Wij raden een kapsel aan waarbij het haar naar achteren wordt getrokken om het gezicht te onthullen. Dit geeft een perfecte harmonie aan het geheel.

Het is ideaal voor een bruiloft of een ceremonie.

Ontdek onze collectie bibishoeden door hier te klikken.

Voor een hoofdband :

Veren hoofdband-Roselin - Fushia - Maison Fabienne Delvigne

De hoofdband is een zeer modieuze optie. Hij kan op verschillende manieren worden gedragen, zodat iedereen er zijn eigen persoonlijkheid in kan vinden.

Voor de klassieke stijl wordt het dicht bij het voorhoofd gedragen op los haar en vooral als je rechte franjes hebt.

Voor een meer verfijnde stijl, zal het een gebonden kapsel aanvullen, zoals een knot, paardenstaart, vlecht of andere.

Voor een meer landelijke stijl past het perfect bij een vrijer en golvend kapsel.

Voor zeer krullend haar raden wij een brede hoofdband aan die subtiel op het hoofd wordt geplaatst om het gezicht te accentueren.

Voor de hoofdtooi of het kapsel :

Bloem hoofdtooi - Vertigo Bleu - Maison Fabienne Delvigne

De hoofdtooi is een modeaccessoire dat een kapsel perfect aanvult. Meestal bevestigd met een kam, een onzichtbare hoofdband of een elastiek, past het harmonieus bij het kapsel.

De hoofdtooi kan een klassieke haarstijl zoals een “tomatenknot” aanvullen, maar kan ook een minder traditionele haarstijl versterken en subtiel opgaan in een meer gesofisticeerde en/of asymmetrische knot. Losse lokken moeten zorgvuldig worden vastgezet om het geheel af te maken.

Voor het kapsel van de bruid :

De trouwjurk en de accessoires kleden niet alleen de persoon aan, maar ook de persoonlijkheid. Hetzelfde geldt voor het kapsel.

Voor een conventionele, chique en elegante bruiloft is de primitieve of losse chignon een veilige keuze (zoals Z.K.H. Koningin Maxima der Nederlanden zo vaak doet). Deze chignon maakt het gezicht en de hals vrij en benadrukt een mooi decolleté. De chignon kan worden verfraaid met delicate barokparels, kristallen fonkelingen gemonteerd op dunne bandjes die gemakkelijk in het kapsel kunnen worden geplaatst. Deze fijne en delicate accessoires geven een elegante en verfijnde toets aan het kapsel. Bij deze parels en kristallen past ook een sluier in dezelfde geest.

Voor een meer landelijke bruiloft kan de bruid kiezen voor een meer natuurlijk kapsel of zelfs lang haar. Voor dit type kapsel kunnen decoratieve accessoires worden gebruikt. Het losse haar wordt bezaaid met barokke kristallen en parels.

Het is belangrijk te onthouden dat de grote dag “jouw dag” is. En jij zult het middelpunt zijn van alle ogen en lenzen. Wat u ook kiest, u zult het middelpunt van alle aandacht zijn. Uw outfit, kapsel en hoed moeten vanuit elke hoek perfect zijn.

Wij wensen u alle geluk van de wereld!

  • No products in the cart.