Care and softness

De Caring Hat Line biedt u hoeden, petten en tulbanden van natuurlijke materialen die perfect geschikt zijn voor het probleem van alopecia en de periode van haargroei. Alle creaties worden met de hand gemaakt in ons boudoir atelier in Brussel.

La Maison Fabienne Delvigne stelt sinds enkele jaren een groeiende vraag vast van patiënten die lijden aan ernstige ziekten zoals alopecia en kanker, die chemotherapie hebben moeten ondergaan en die niet willen terugvallen op de “pruik/muts”-oplossing.

Zij heeft vastgesteld dat de oplossing van hoeden, tulbanden en petten “op maat” in een reële behoefte voorziet en wenst meer te investeren in het welzijn van “patiënten-klanten”. Hierdoor kunnen wij ook een derde oplossing aan de patiënten aanbieden.

Deze collectie werd gecreëerd met deze filosofie in het achterhoofd.

healing hat alopécie cancer turban chapeau

          « Turban Caring Hat »

De kenmerken van de “Caring Hat” hoeden

Deze hoeden zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn het perfecte antwoord op het probleem van alopecia en de periode van haargroei. Zij garanderen een goede tolerantie ten aanzien van allergieën en andere gevoeligheden. De materialen zijn zacht en van hoge kwaliteit, 80% UV-bestendig en kunnen desgewenst worden versterkt met een speciale voering, en bovendien hittebestendig.

Dankzij dit maatwerk kunnen ze aan verschillende hoofdcontouren worden aangepast en op verzoek worden gepersonaliseerd. Patiënten kunnen de kleur kiezen die bij hun huidskleur past. Het is ook mogelijk om een voor/achter franje toe te voegen (semi pruik).

Dankzij hun kwaliteiten zullen deze hoedmodellen u niet identificeren als een persoon die een medische behandeling ondergaat, maar als een trendy persoon. Ze maken deel uit van ons assortiment tijdloze hoeden die zo gemakkelijk te dragen zijn met elegantie en comfort.
Hoeden helpen mensen hun zelfbeeld te verbeteren en hun zelfvertrouwen te herwinnen. Het zorgt er ook voor dat zij zich beter voelen en niet langer een “medelijdende” blik krijgen maar een positieve.
Uw hoeden, petten en tulbanden kunnen u ook na uw herstel vergezellen.

“Normaal gesproken zijn wij degenen die de schuld op ons nemen, maar in het geval van een zware medische behandeling, is het een beetje een blamage.”
– Valerie (Klant)

« Lolita »

Getuigenis van Valérie (hersentumor)

De hoeden van Fabienne hebben me geholpen om de ziekte door de seizoenen heen te doorstaan en toch vrouwelijk en elegant te blijven. Ik bleef een vrouw voor mijn man en een moeder voor mijn dochter en droeg ze zowel van binnen als van buiten.
Door een ziekte realiseert men zich hoe belangrijk de blik van anderen is en het beeld van zichzelf dat in de spiegel wordt weerspiegeld. De hoed kan de terugkeer van de spiegel “verzachten” tijdens een ziekte met alopecia en verschillende stadia van de behandeling.
De kleur van de hoed weerkaatst op het gezicht laat je er beter uitzien. De hoed kan je levendiger en veroverender maken in een tijd waarin kracht en zelfaanvaarding essentieel zijn.
In de zomer heeft een breedgerande hoed mij goed beschermd tegen UV-stralen en in de winter houden een hoed en een vilten muts mij warm tijdens mijn dagelijkse wandeling.
Hoeden zijn alleen maar goed voor me geweest, psychologisch en qua bescherming. Ik zou het fijn vinden als andere vrouwen dit ook te zien krijgen en Fabienne’s waardevolle advies krijgen.
Kijk of je het aantrekt… Onthul jezelf!

« Chan »

« Pipa »

Wij ontvangen u op afspraak. Het Maison Fabienne Delvigne hecht veel belang aan een luisterend oor en een gepersonaliseerde aanpak, waardoor wij de materialen van de hoeden, de kleuren en de vormen kunnen aanpassen naargelang de fysionomie van de klant.

Wij bieden ook modellen voor mannen.

  • No products in the cart.