Artémisia

Originele hoed van bananenvezel, versierd met delicate vlinders.


  Contactformulier

  Beschrijving van de spectaculaire hoed “Artemisia”

  “Artemisia” is een spectaculaire, originele hoed gemaakt van één van de kostbaarste materialen, bananenvezel, en versierd met delicate vlinders.

  Dit accessoire is gemaakt van bananenvezel. La Maison Fabienne Delvigne gebruikt steeds natuurlijke, ecologisch verantwoorde en hoogwaardige materialen .

  Daarbij is bananenvezel  soepel en zeer fijn met een parelmoerachtige glans. Dit materiaal is zeer luxueus.

   

  Een mooi verhaal

   

  De vezels afkomstig van de bananenbomen worden vaak op de grond achtergelaten of verbrand. Maar dankzij de circulaire economie worden ze gezuiverd en vezel voor vezel in oude weefgetouwen verwerkt tot een subliem linnenachtig materiaal. Als gevolg hiervan kunnen vele vrouwen onafhankelijk in hun onderhoud voorzien. Tenslotte wordt het materiaal na aankomst met de hand gekleurd en worden er met de materialen hoeden, hooftooien en tassen gecreëerd door La Maison Fabienne Delvigne. Want dit prachtig materiaal is een symbiose van natuur, humanisme en kunst

   

  Voor meer informatie lees ons artikel “Bananenvezel, een edel materiaal

  Verpakking van de spectaculaire hoed “Artemisia”

   

  Eerst wordt de hoed zorgvuldig in zijdepapier gewikkeld. Daarna wordt hij in een zwarte hoedendoos geplaatst, ontworpen door Fabienne Delvigne. Deze dozen worden op maat gemaakt voor La Maison.

  Vervolgens leggen we een echtheidscertificaat naast de hoed. Tot slot parfumeren we hem subtiel met Eau de Cashmere van Guerlain. Dit herinnert ons aan een mooie samenwerking tussen onze twee Maisons.

  Service op maat

  Maison Fabienne Delvigne past zich aan, aan alle wensen van haar klanten overal ter wereld.

  Wie een persoonlijke service wil kan een afspraak maken in ons boudoir-atelier te Brussel. Anderzijds kan een afspraak ook via, Teams, Zoom of whatsapp. La Maison Fabienne Delvigne kijkt er naar uit uw droom waar te maken.

  Om ons gemakkelijk te contacteren klik hier

  Handmade 

  Onze hoeden worden met de hand gemaakt in ons atelier in Brussel, België,  het hart van Europa. Ze getuigen van een uitzonderlijk verworven vakmanschap.