Margaux

Canotier Hoed

Canotier hoed gemaakt van een zeer hoge kwaliteit melusine vilt.


550

55
55
56
56
Reset

  Contactformulier

  Details stohoed Margeaux van melusine vilt

  Zwarte stohoed van melusine vilt van zeer hoge kwaliteit. Het is ingelegd met zwarte lakleren banden. Deze hoed voelt zacht aan en is ook regenbestendig. Het zal uw outfit met elegantie.

  Verpakking

  Onze hoeden worden zorgvuldig verpakt in vloeipapier en geplaatst in een zwarte hoedendoos gesigneerd Fabienne Delvigne.

  De hoed gaat vergezeld van een echtheidscertificaat.

  De strohoed : zijn geschiedenis

  De strohoed is een vaak ovaalvormige hoed met een platte onderkant als rand. Zijn oorsprong is in het feit dat hij deel uitmaakte van het zomeruniform van zeelieden in het midden van de 19e eeuw. Die werd gebruikt door canotieres, de zeelieden die op de boten op de schepen reden.

  De strohoed werd populair gemaakt door de gegoede burgerij die hun kinderen als kleine matrozen wilden kleden.

  Maurice Chevalier gaf de schipper zijn adelbrieven door hem zo vaak te dragen dat hij een integrerend deel van zijn karakter werd. We zullen zijn lied “Twist du canotier” niet vergeten.

  De “Hepbrun” strohoedkaplijn verenigt alle klassiekers: de onderkant van de platte kap van de strohoed en de brede rand van de kaplijn, maar in plaats van soepel te zijn, is hij verstijfd door primers en een draad die messing wordt genoemd.

  De Belgische actrice Audrey Hepbrun, die haar jeugd in Brussel doorbracht, inspireerde de ontwerpster Fabienne Delvigne. Ze bewondert haar sobere elegantie.

  Ontdek onze collectie strohoed voor mannen en vrouwen door hier te klikken.

  Andere informatie

  Gewicht 711 kg
  Afmetingen 45 × 40 × 30 cm
  maat

  55, 56

  Andere suggesties…