Haar Verhaal

Sinds 1987

Sinds 1987 is Fabienne Delvigne, de Belgische hoedenmaakster, gespecialiseerd in het ontwerpen en creëren van Haute Couture hoeden, juwelen, hoofddeksels, handtassen en andere modeaccessoires. Na haar Marketingstudie begon ze haar eigen merk en groeide ze uit tot een iconische ontwerpster in de Belgische modewereld.

De elegante hoeden die Fabienne Delvigne ontwerpt sinds de late jaren ’80  hebben haar tot  favoriete leverancier gemaakt van leden van de Koninklijke Families van België, Nederland, het Groothertogdom Luxemburg en Zweden.

Gebrevetteerd Hofleverencier

In 2001 werd haar know how beloond door de toekenning van het officiële patent van « Gebrevetteerd Hofleverancier van België ». In 2004 volgde ook haar benoeming tot lid van de Kamer van Koophandel « Brussels Exclusive Labels ». Hetzelfde jaar nam Fabienne Delvigne deel aan de catwalk show en conferentie « 5 femmes de goût » in de Royal Evian, samen met Chantal Thomass, Pascale Mussart (Hermès) en Anne-Sophie Pic (sterrenchef).

In 2013, voor de troonsbestijging van Z.K.H. Koning Filip, droeg Koningin Mathilde de hoed « Envolée »  van abaca-vezels en zijde. De vorm van deze hoed symboliseert twee vleugels die volgens de ontwerpster het nieuw elan symboliseren dat België zal volgen met het nieuwe koningspaar. Kort na zijn benoeming, bevestigt Z.K.H. Koning Filip haar titel van Erkend Hofleverancier van België, net als zijn vader Koning Albert II in 2001.

Maison Fabienne Delvigne Atelier Maison
Samenwerkingen

De ontwerpster heeft  samengewerkt met designers waaronder Giorgio Armani, Chanel, Dior en Natan. In 2007, ontwierp Fabienne Delvigne een hoed voor de Van Cleef & Arpels’ catalogus

Met haar passie en bewondering voor creativiteit houdt ze er enorm van om samen te werken met andere talenten.

In 2014 werd ze door de Carrières du Hainaut gevraagd om hun nieuwe stand vorm te geven op de Biënnale van Kortrijk (salon van interieur, design en decoratie).

Twee jaar later werd haar talent opnieuw gevraagd om hoeden te maken voor Maison Guerlain. Fabienne Delvigne creërde de Petite Robe Noire hoeden voor de lancering van hun nieuwe parfum « Intense ».

Fabienne Delvigne heeft  hoeden ontworpen in kristal en chocolade en, meer recent, werkte ze samen met BMW en creëerde twee hoeden voor de lancering van de nieuwe i8 Roadster.

Een gepassioneerde en betrokken ontwerper

Toegankelijk en tegelijk excentriek, klassiek en elegant maar nog steeds met een originele look, haar mode accessoires zijn ontworpen met als doel een vrouw mooier en aantrekkelijker te maken.

In 2008 werd de ” Studio” collectie gelanceerd, het is een collectie van  hoeden voor dagelijks gebruik zowel voor dames als heren. Vandaag kunnen deze collecties gekocht worden op haar e-shop die in 2018 online ging.

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van la Maison, vertelt Fabienne Delvigne over haar buitengewone carrière als Belgische onderneemster, hoedenontwerpster en houder van een luxueus label. Haar boek “Sublimeren door verschil” wordt ingeleid door Stéphane Bern en Diane von Furstenberg.

In het jaar 2021 werd het Caring Hat project geboren. Deze lijn van hoeden, tulbanden en petten is ontworpen voor mensen die lijden aan alopecia (haaruitval) als gevolg van een behandeling tegen kanker of een ernstige ziekte.

Alle creaties van Fabienne Delvigne, zowel hoeden als accessoires, zijn handgemaakt en ontworpen in haar atelier in Brussel.

Fabienne Delvigne Portrait Red Hat

De ontwerpster houdt regelmatig conferenties over de magie van haar ambacht en over de « Art of Elegance ». Deze conferenties kunnen plaatsvinden in haar atelier waar u de wereld van Fabienne Delvigne kunt ontdekken tijdens een exclusief bezoek in een unieke omgeving.

  • No products in the cart.