Haar Verhaal

Sinds 1987

Fabienne Delvigne is een Belgische hoedenmaakster en is sinds 1987 gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van Haute Couture hoeden, juwelen, hoofddeksels, handtassen en andere modeaccessoires. Na haar Marketingstudie begon ze haar eigen merk en groeide ze uit tot een iconische ontwerpster in de Belgische modewereld.

De elegante hoeden ontworpen al sinds de late jaren ’80 door Fabienne Delvigne hebben haar toegelaten met de loop der tijd om de favoriete leverancier te worden van leden van de Koninklijke Families van België, Nederland, het Groothertogdom Luxemburg en Zweden van Koninklijke families verzekerd.

Haar hoge graad van kennis van zaken werd beloond sinds 2001, wanneer ze voor het eerst het officiële patent van « Gebrevetteerd Hofleverancier van België » werd toegekend. Deze titel werd gevolgd door de benoeming van Fabienne Delvigne tot lid van de Kamer van Koophandel « Brussels Exclusive Labels » in 2004. Hetzelfde jaar nam Fabienne Delvigne deel aan de catwalk show en conferentie « 5 femmes de goût » in de Royal Evian, samen met Chantal Thomass, Pascale Mussart (Hermès) en Anne-Sophie Pic (sterrenchef).

.K.H. Koningin Mathilde draagt de hoed « Envolée » tijdens de troonsbestijging van Z.K.H. Koning Filip. Een hoed vervaardigd uit zijde en abaca-vezels gedrapeerd en in de vorm van twee vleugels die volgens de ontwerpster het nieuw elan symboliseren dat België zal volgen met een nieuwe koning en koningin.

In 2013, voor de troonsbestijging van Z.K.H. Koning Filip, draagt Koningin Mathilde de « Envolée » -hoed van abaca-vezels en zijde. De versiering van deze hoed symboliseert twee vleugels die volgens de ontwerpster het nieuw elan symboliseren dat België zal volgen met nieuwe koningspaar. Kort na zijn benoeming, bevestigt Z.K.H. Koning Filip de titel van Erkend Hofleverancier van België, net als zijn vader Koning Albert II in 2001.

Ze samengewerkt met designers waaronder Giorgio Armani, Chanel, Dior en Natan. In 2007, ontwerp Fabienne Delvigne een hoed voor de Van Cleef & Arpels’ catalogus

Fantasierijk als ze is, houdt ze er ook enorm van om samen te werken met andere talenten.

In 2014 werd ze door de Carrières du Hainaut gevraagd om hun nieuwe stand vorm te geven op de Biënnale van Kortrijk (salon van interieur, design en decoratie).

Twee jaar later werd haar talent opnieuw gevraagd om hoeden te maken voor Maison Guerlain. Fabienne Delvigne maakt de Petite Robe Noire hoeden voor de lancering van hun nieuwe parfum « Intense ».

Ze heeft ook hoeden ontworpen in kristal of chocolade en, meer recent, werkte ze samen met BMW en creëerde twee hoeden voor de lancering van de nieuwe i8 Roadster.

Toegankelijk en tegelijk excentriek, klassiek en elegant maar nog steeds met een originele look, haar mode accessoires zijn ontworpen met als doel een vrouw mooier en aantrekkelijker te maken.

In 2008 werd de Studio Collectie gelanceerd, die hoeden voor dagelijks gebruik aanbiedt en ook beschikbaar voor heren is. Vandaag kunnen deze collecties gekocht worden op haar e-shop die in 2018 werd gelanceerd.

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van la Maison, vertelt Fabienne Delvigne over haar buitengewone carrière als Belgische onderneemster, hoedenontwerpster en houder van een luxueuze. Haar boek “Sublimeren door verschil” wordt ingeleid door Stéphane Bern en Diane von Furstenberg.

In het jaar 2021 werd het Caring Hat project geboren. Deze lijn van hoeden, tulbanden en petten is ontworpen voor mensen die lijden aan alopecia (haaruitval) als gevolg van een behandeling tegen kanker of een ernstige ziekte.

Alle creaties van Fabienne Delvigne, zowel hoeden als accessoires, zijn handgemaakt en ontworpen in haar atelier in Brussel.

Fabienne Delvigne Portrait Red Hat

De ontwerpster houdt regelmatig conferenties over de magie van haar ambacht als ontwerpster en over de « Art of Elegance ». Deze conferenties kunnen plaatsvinden in haar atelier waar u het wereld van Fabienne Delvigne kunt ontdekken tijdens een exclusief bezoek in een unieke omgeving.

Collaboraties

photo collab bmw

Royalties

  • No products in the cart.