Grote ster van dit seizoen, wij onthullen u de backstage van de canotier.

Dit seizoen heeft het Huis Fabienne Delvigne besloten te spelen met strohoed in neutrale, zachte tinten. Maar voor we u onze selectie voorstellen, laten we even stilstaan bij zijn geschiedenis.

De geschiedenis achter de strohoed

De canotier hoed, ook strohoed genoemd, was in het begin een hoed die uitsluitend door mannen werd gedragen. De kanovaarders droegen het om zich tegen de zonnestralen te beschermen wanneer zij aan boord van hun kano waren. Deze hoed met platte rand is meestal gemaakt van stro en bezet met een lint.

“Charlotta” strohoed van fluweelvilt

Het woord canotier is afgeleid van het woord canot, dat staat voor een kleine boot. Na lange jaren het hoofddeksel van de zeelieden te zijn geweest, heeft de schipper zich verspreid dankzij het verschijnen van de pleziervaartuigen.

Coco Chanel, pionier van de strohoed

Dankzij het non-conformisme van Coco Chanel begon deze door mannen zo begeerde hoed ook op vrouwenhoofden tot bloei te komen. Deze eenvoudig ogende hoed doorbrak de codes van extravagante hoeden die in die tijd door vrouwen werden gedragen.

Coco Chanel

Ook veel beroemdheden droegen hem in de loop der tijd, zoals Maurice Chevalier aan de Franse kant of Fred Astaire aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, die de schipper tot een integraal onderdeel van zijn look maakte. Het is ook te zien in de film “Gatsby the Magnificent” op het hoofd van de zeer beroemde Leonardo Di Caprio en Tobey Maguire.

De strohoed, een bron van inspiratie

Deze hoed heeft vele schilderijen, liederen en gedichten geïnspireerd. Het schilderij van Auguste Renoir getiteld “Déjeuner des Canotiers” toont een moment van ontspanning wanneer een man een boot draagt. Dit schilderij uit 1881 is een eerbetoon aan de bemanningsleden van de kano’s. Terug in de mode de laatste jaren, de strohoed is een must-have in je garderobe. La Maison Fabienne Delvigne biedt het voor alle seizoenen. Soms klassiek gemaakt van stro voor de mooie zomerdagen, soms van fluweelvilt om je hoofd warm te houden.

Een must-have

Deze strohoed is een bekend accessoire voor de modeweek en wordt vaak gedragen in Haute Couture shows.

Gladys 

De strohoed, die de laatste jaren weer in de mode is, is een must-have voor uw garderobe. Het Huis van Fabienne Devigne maakt het voor alle seizoenen. Soms klassiek gemaakt van stro voor de mooie zomerdagen, soms van fluweelvilt, zacht om aan te raken en waterdicht tegen de regen, houdt het uw hoofd warm.

Ontdek hier onze selectie van schippershemden.

  • No products in the cart.