Petra

Eenvoudig en geraffineerd voor de zomer

Een elegante fedora voor de mooiste dagen van het jaar


  Contactformulier

  Beschrijving van de Petra

  De Petra is een strooien fedora hoed voor de zomer en de zon. Hij is elegant en uniek grijsgroen. De kleur en vorm maken het een geweldige hoed voor evenementen en dagelijks gebruik.

  Fedora Hoed: Zijn Geschiedenis

   De fedora hoed is de klassieker in de hoeden wereld. De naam Fedora komt oorspronkelijk van de hoed die actrice Sarah Bernhardt droeg als de heldin in het toneelstuk Fedora van Victorien Sardou.

  Later werd die door vele acteurs gedragen, acteurs zoals Humphrey Bogart in de film Casablanca, Alain Delon en Jean-Paul Belmondo in de film Borsalino, Harrison Fort in Indiana Jones, Michael Jackson in Billie en nog vele anderen.

  De fedora hoed is een onmisbaar modeaccessoire geworden en wordt zowel door mannen als vrouwen gedragen.

  Ontdek onze collectie fedora hoeden voor mannen en vrouwen door hier te klikken.

  Handmade

  Onze hoeden worden met de hand gemaakt in ons atelier in Brussel, België,  het hart van Europa. Ze getuigen van een uitzonderlijk verworven vakmanschap.

  Verpakking

  Maison Fabienne Delvigne verpakt de hoeden in zijdepapier en plaatst ze vervolgens in een zwarte hoedendoos . Deze dozen zijn ontworpen door Fabienne Delvigne en worden op maat gemaakt.
  Bovendien wordt een certificaat van echtheid toegevoegd. Tenslotte parfumeren we het zijdepapier met “Eau de Cashmere” van Guerlain,  om de samenwerking tussen onze twee Maisons te bekrachtigen.

  Ontdek onze samenwerking met Guerlain door hier te klikken.