00:00

Haar verhaal
Sinds 1987

Fabienne Delvigne is een Belgische hoedenmaker en specialiseerde zich sinds 1988 in het ontwerpen en vervaardigen van haute couture hoeden, juwelen, handtassen en andere mode accessoires.

De elegante hoeden ontworpen al sinds de late jaren ’80 door Fabienne Delvigne hebben haar toegelaten met de loop der tijd om de favoriete leverancier te worden van leden van Koninklijke families verspreid in Europa, waaronder Hare Majesteit Koningin Mathilde van België, Hare Majesteit Koningin Paola van België, Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Silvia van Zweden en haar dochter Prinses Victoria en Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Maxima van Nederland.

Haar hoge graad van kennis van zaken werd beloond sinds 2001, wanneer ze voor het eerst het officiële patent van « Gebrevetteerd Hofleverancier van België » werd toegekend.

Fabienne Delvigne haar gesofisticeerde en tijdloze chic heeft haar vruchten afgeworpen en ze heeft onder meer samengewerkt met designers waaronder Giorgio Armani, Chanel, Dior en Natan.

Fantasierijk als ze is, houdt ze er ook enorm van om samen te werken met andere talenten. Zo heeft ze bijvoorbeeld hoeden ontworpen in kristal of chocolade en, meer recent, werkte ze samen met BMW en creëerde twee hoeden voor de lancering van de nieuwe i8 Roadster.

Ze creëert hoeden om de schoonheid en het zelfvertrouwen van de drager extra in de verf te zetten en terwijl elke creatie uniek is, is de naam Fabienne Delvigne ondertussen synoniem voor klassieke Europese elegantie. Toegankelijk en tegelijk excentriek, klassiek en elegant maar nog steeds met een originele look, haar mode accessoires zijn ontworpen met als doel een vrouw mooier en aantrekkelijker te maken.

Alle creaties van Fabienne Delvigne, zowel hoeden als accessoires, zijn handgemaakt en ontworpen in haar atelier in Brussel.

Fabienne Delvigne geeft regelmatig conferenties met als onderwerp fashion style en « l’Art de l’Elégance ».

Haar biografie

Fabienne Delvigne specialiseerde zich sinds 1986 in het ontwerpen en vervaardigen van haute couture hoeden, juwelen, handtassen en andere mode accessoires.

1985 Studie marketing voltooid aan de EPHEC in Brussel.
 
1988 Lancering van Huis Fabienne Delvigne.
 
1990 Start van de samenwerking met de modehuizen Giorgio Armani, Natan, Yves Saint Laurent, Chanel en Louis Féraud. 

1995 H.M. Koningin Paola van België, H.M. Koningin Silvia van Zweden en haar dochter H.K.H. Prinses Victoria dragen voor het eerst hoeden en accessoires van Fabienne Delvigne.
 
1999 Talrijke hoeden, tassen en juwelen gedragen ter gelegenheid van het huwelijk van Z.K.H. Prins Filip en H.K.H. Prinses Mathilde. Niet enkel voor H.M. Koningin Paola en H.M. Koningin Silvia van Zweden, maar ook voor talrijke vooraanstaande genodigden.
 
2000 Ze vertegenwoordigt België met een defilé tijdens de Wereldtentoonstelling in Hannover.
 
2001 Fabienne Delvigne krijgt de hooggewaardeerde titel van Erkend Hofleverancier van België.
 
Ter gelegenheid van haar burgerlijk huwelijk draagt H.K.H. Prinses Laurentien van Oranje-Nassau een hoed van Fabienne Delvigne.
Sindsdien dragen de Nederlandse prinsessen steeds meer hoeden, tassen en stola's speciaal ontworpen door Fabienne Delvigne.
 
2002 Voordracht over elegantie tijdens de topontmoetingen in Deauville (Frankrijk).
 
2003 In samenwerking met chocolatier Neuhaus het ontwerp en uitvoering van hoeden en juwelen in chocolade.
 
2004 Huwelijk van Z.K.H. Prins Felipe van Spanje : Tal van gasten van de koninklijke families van België, Luxemburg en Nederland dragen ontwerpen van Fabienne Delvigne. Prinses Maxima krijgt de prijs van de Spaanse pers voor de mooiste hoed.
 
Groothertogin Maria-Teresa wordt klant.
 
Wordt lid van de Kamer van Hoge Koophandel van België, «Brussels Exclusive Labels» (B.E.L.).
 
Kristallen hoeden in samenwerking met glasmeester Véronique Bernier (Vérobé).
 
Deelname aan de voordracht «5 vrouwen met smaak» samen met Chantal Thomas, Pascale Mussart (directrice Hermès Petit H), Anne-Sophie Pic (3 sterren chef Michelin).
 
2005 Tentoonstelling «Fabienne Delvigne - Creaties» in het kasteel «Château le Paige» te Herentals (België).
 
2006 Deelname aan de Koningin Astrid-tentoonstelling in het BELvue museum met de «theemutsen», geïnspireerd door de hoeden van Koningin Astrid.
 
Medewerking aan de openingsavond van het gerenoveerde Atomium: ontwerp en voorstelling van oversized hoeden in de blinkende tinten van het Atomium.
 
Realisatie van de vitrines van de winkels «La Perla» en «Neuhaus» voor het stylisten parcours Modo Bruxellae.
 
2007 Deelname aan salon «The Box» in Parijs .
 
Deelname aan de «Royal Hats Exhibition» – Keukenhof, Nederland en tevens jurylid.
 
Ontwerp van een hoed voor de Van Cleef & Arpels’ catalogus
 
«Coup de Coeur» prijs voor de wedstrijd «Les Chapeaux de l'Arc» Lucien Barrière – Madame Figaro.
 
2008 Presentatie van de nieuwe lijn Trendy : hoeden met een schappelijke prijs voor een dagelijks gebruik.
 
2009 Presentatie van de nieuwe lijn voor mannen.
 
Deelname aan de modeshow van de vereniging « Spullenhulp »
 
2010 Eerste deelname aan het salon Ière Classe « session des créateurs » in Parijs.
 
Deelname aan de prinselijke missie in Rusland.
 
2011 Verhuis van het atelier en de showroom naar een nieuwe locatie.
 
Talrijke creaties van Fabienne Delvigne zullen op meerdere koninklijke huwelijken gedragen worden.
 
2012 Talrijke creaties van Fabienne Delvigne zullen ter gelegenheid van het koninklijk huwelijk van Z.K.H. de Erfgroothertog Willem van Luxemburg gedragen worden; Prinses Maxima droeg  de hoed “Secret Dream” een okerkleurig geverfde fazantveren-creatie met drie grote veren. Vele andere Europese prinsessen en koninginnen dragen hoeden en accessoires van het merk Fabienne Delvigne.
 
2013 H.K.H. Koningin Mathilde draagt de hoed « Envolée » tijdens de troonsbestijging van Z.K.H. Koning Filip. Een hoed vervaardigd uit zijde en abaca-vezels gedrapeerd en in de vorm van twee vleugels die volgens de ontwerpster het nieuw elan symboliseren dat België zal volgen met een nieuwe koning en koningin.
 
Z.K.H. Koning Filip bevestigd het octrooi van Erkend Hofleverancier van België dat zijn vader Koning Albert in 2001 aan Fabienne Delvigne reeds toegekend had.
 
2014 Fabienne Delvigne wordt gevraagd door les Carrières du Hainaut om hun nieuwe stand vorm te geven op de Biënnale van Kortrijk (salon van interieur, design en decoratie).
 
2015 Economische missie in Zuid-Afrika.

« Prix du Victor » voor de  « de Belgische modepersoonlijkheid van 2015 » uitgereikt door het Frans-Belgisch magazine Juliette & Victor.
 
2016 Samenwerking met Maison Guerlain : Fabienne Delvigne maakt de Petite Robe Noire hoeden voor de lancering van hun nieuwe parfum « Intense ».

2017 Lancering van de nieuwe website van Fabienne Delvigne

Voor de Kerstvakantie stelde Hotel Amigo aan Fabienne Delvigne voor om haar creatieve ontwerp van hoedenontwerper in de kerstboom van het prestigieuze paleis te brengen.
 
Fabienne Delvigne wordt door BMW gevraagd om twee hoeden te creëren, één Couture en één Trendy, voor de lancering van hun nieuwe i8 Roadster. 

2018 Lancering van de eShop van Fabienne Delvigne

The Workshop

Het is in haar atelier gesitueerd in Brussel, België, dat Fabienne Delvigne haar creaties maakt en dit sinds 1988

atelier 2
atelier 01
atelier 3
atelier 1
atelier 4
atelier 5

Het Boudoir

Fabienne Delvigne ontvangt u op afspraak in haar boudoir om u advies te geven

boudoir 01
boudoir 1
boudoir 2
boudoir 3

Uitdagingen

Altijd op zoek naar uitdagingen, verrast Fabienne Delvigne graag met haar grenzeloze creativiteit
GuerlainLaPetiteRobeNoire
Meer informatie

Royals

Fabienne Delvigne is leverancier van diverse Europese Koningshuizen
MaisonRoyalty PatrickvanKatwijk dpa
Meer informatie

Uw Aanvraag

Wij stellen u voor om onderstaand formulier in te vullen en ons op die manier uw specifieke aanvraag te doen.
Vertel ons wat u zoekt en beschrijf uzelf.

Contactinformatie

groupe coordonnes

Meerdere keuzes mogelijk

Beschrijf ons hier bijvoorbeeld uw persoonlijkheid of die van de persoon waarvoor het accessoire bestemd is, de kledingstijl waar u van houdt, de gelegenheid waarvoor u het accessoire nodig heeft, de specifieke datum of indien u eerder iets wilt voor dagelijks gebruik (een hoed of een handtas bijvoorbeeld), de stijl van de accessoires op onze site waar u van houdt (geef hun naam), enzovoort.